Новини 2019

Делегация от Института за научна и техническа информация на Китай (проф. Жао Жиюн - директор на института, доц. Гуо Деженг, доц. Гао Фанг) и Г-жа Гай Хонгбо от посолство на Китайската народна република в България бяха на работно посещение в ИИКТ на 28 юни 2019 г.


С голям интерес разгледаха демонстрация на прототипи на роботи за обслужване на възрастни и болни със специални нужди, направена от колектива на доц. Найден Шиваров.


Проф. Галя Ангелова направи кратка презентация за дейността на института и резултати в областта на семантичните технологии и приложения в електронното здравеопазване. Проф. Светозар Маргенов представи Центъра за върхови постижения по информатика и ИКТ и работата му за изграждане на инфраструктура за отворена наука в областта на високопроизводителните изчисления и големите данни.



Презентация за Европейски програми в областта на киберсигурност на научно-техническата информация и нашето участие в тях представи доц. Велизар Шаламанов – зам. директор на института.

Проф. Жао Жиюн прояви интерес към възможностите за сътрудничество в областта на електронното здравеопазване и киберсигурността между двата института.